A gyermek erős Immunrendszerének 5 előnye

A gyermek immunrendszere a születést követően fejlődésen megy keresztül, és majd a 12. életév környékén éri el a felnőttkori szintet (az átmeneti immunhiányos állapotot).

Lényegében ezzel is magyarázható, hogy a gyerekek, főleg az első pár életévükben, fejletlen immunrendszerüknek köszönhetően jóval inkább ki vannak téve a fertőző megbetegedéseknek, mint idősebb társaik!

Nem szabad elmennünk azon tény mellett sem, hogy a gyerekek nem folytonosan, hanem eltérő időszakokban és környezetekben sokkal inkább veszélyeztetettebbek.

Hogy pontosan mire is gondolunk?

Vegyünk egy csecsemőt, akinek vagy egy óvodás nagy testvére, és vegyünk egy olyat csecsemőt, aki „egyedüli” a családban, mikrokörnyezete tisztaságára nagy gondot fordítanak szülei. Előbbi baba hajlamosabb elkapni különböző nyavalyákat, ugyanis elkerülhetetlen, hogy a testvére által mondjuk az óvodából/iskolából hazavitt kórokozókkal ne találkozzon. Immunitás híján pedig ezek a kórokozók munkához láthatnak…

Sok szülő szokott panaszkodni arra, hogy gyermeke minden arra utaló jel nélkül megbetegedett, amióta egy új közösségbe (óvoda vagy iskola) jár. Ez a tény a kelleténél is nagyobb riadalmat okozhat családon belül.

Amivel feltétlen érdemes tisztában lennünk, gyermekünk immunműködését illetően!

Tudni kell, hogy mialatt az immunrendszer fejlődik, szükségszerűen találkoznia kell újabb és újabb vírustörzsekkel és kórokozókkal ahhoz, hogy a későbbiekben minél eredményesebben védekezhessen ellenük!

Természetesen a betegségre utaló minden egyes jelet komolyan kell kezelnünk, azonban el kell fogadnunk azt a tényt, hogy az évi 8-12 közötti gyermekkori megbetegedést sem kell még feltétlen soknak titulálnunk – Abban az esetben semmiképpen sem, ha a gyógyulás szövődményektől mentes, és a megszokott ütemben zajlik.

Az ilyen gyermekkori megbetegedések többnyire fertőzéses eredetűek, pl. kimondottan gyakoriak a légúti panaszokkal járó megbetegedések, gyomor- és bélrendszeri problémák stb.

Szerencsére, általánosan elmondható, hogy a gyermekkori gyakori megbetegedések nagy részének a hátterében nem az immunrendszer működési zavara, vagy valamilyen súlyos betegség áll!

Az erős immunrendszer 5 előnye gyermekkorban:

1.) Fokozottabb védelem a kórokozókkal szemben

Feltétlenül szükséges a gyermek immunrendszerét erősíteni, azért hogy a szervezete képes legyen még eredményesebben harcolni a betegségek, fertőzések és más bajok ellen.

Ehhez nem feltétlen vényköteles gyógyszerek szedésére kell gondolnunk! Természetes immunerősítőkkel is lehetőség van az immunrendszer erősítésére és fel lehet építeni egy erős védelmi metermeszetesimmunerositochanizmust. Az erős immunrendszer képes megfelelően kivédeni a támadásokat.

Az immunrendszer nem mellesleg, egy nap akár ezerszer is segít a baktériumokkal, vírusokkal, parazitákkal és más „betolakodókkal” szembeni küzdelemben!

2.) Az erős immunrendszer szerves része a jobb közérzetnek, és vitalitásnak.

Az immunrendszer erősítése jótékony hatású, mert megfelelő működés mellett könnyebben tud segíteni a szervezeten.

3.) Jobb szellemi teljesítmény a tanórákon.

4.) Jobb fizikai teljesítmény.

5.) Megfelelő immunműködés mellett a szervezet gyorsabb gyógyulása és regenerálódás biztosítottá válhat.

+1 A szülő is megnyugodhat, hogy gyermeke egészséges, nem kell mindenféle panasszal egyből az orvoshoz rohanni segítségért!