10+1 Immunerősítő Szuperélelmiszer hatása Gyerekeknél

Az immunrendszer nagyon is hatékony a fertőzésekkel és betegségekkel szemben, amennyiben megfelelően működik!

Ahhoz, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, szükség van “karbantartására”, erősítésére.

Mindezt természetes étrend-kiegészítők adagolásával is biztosíthatjuk, főleg az esetben, ha az egzotikus, nehezen beszerezhető gyümölcsökhöz nem juthatunk hozzá.

1. Fekete bodza

A bodza tradicionális immunerősítő gyógynövény. Már évszázadokkal korábban alkalmazták felső légúti fertőzések kezelésére, izzasztó hatásai miatt pedig a láz természetes ellenszerének is tekintették. Levelét, virágát, termését egyaránt felhasználták, főleg különböző főzetek készítéséhez.

Manapság a bodza immunerősítő jelentősége tudományosan is elismert. Antivirális hatása mellett a nátha és influenza természetes ellenszerének tekinthető.

A fekete bodza gyümölcséből készül a Sambucol étrend-kiegészítő, melynek gyümölcs aromájú gyermek formulája kimondottan a fiatalabb korosztály immunrendszerének erősítését hivatott segíteni!
A fekete bodza immunerősítő hatásairól bővebben is olvashat! >>>

2. Méhpempő

Az “élet elixírjének” is nevezett méhpempő olyannyira különleges anyag, hogy pontos összetételét mind a mai napig nem ismerjük.

A méhpempő a méhek garatmirigyének váladéka, a méhkirálynő kizárólagos tápláléka. Hogy valóban az élet elixírje? – Kis túlzással, de a válasz igen: A méhpempő tápláló, energizáló, vitalizáló, egészségjavító szuperélelmiszer, komplex tápanyag tartalommal.

A jobb immunműködés mellett frissességet, jobb közérzetet biztosít, már 3 éves kórtól adható gyermekeknek is.

Bővebben a méhpempőről ITT >>>

3. Olajfalevél

A Mediterráneumban őshonos olajfa levelének természetes kivonata immunerősítő és antioxidáns hatásokkal egyaránt jellemezhető.gyerek-immun-02

A válogatott olajfalevelekből készült kivonat nagyszerű pozitív hatásait közel 98 értékes összetevőjének köszönheti. A felsorolásból ki kell emelni az antivirális és antioxidáns hatású oleuropeint, valamint az immunrendszer működését aktivizáló asqualent.

Az olajfalevél természetes ellenszere lehet az olyan felső légúti fertőzésekkel járó megbetegedéseknek, mint amilyen az influenza, vagy a megfázás.

3 évesnél idősebb gyermekek is élvezhetik nagyszerű jótékony hatásait!

Olvasson tovább a témában >>>

4. Flavonoidok

A flavonoidok antioxidáns hatású festékanyagok, legjelentősebb forrásai a bogyós gyümölcsök. Mint antioxidáns a szabad gyökök szabályozásában tölt be nélkülözhetetlen szerepet az emberi szervezetben.

A természetben a flavonoidok a növények saját maguk által termelt hatóanyagai, melyek a káros UV sugárzással, valamint a kórokozókkal szemben biztosítanak sejtszintű védelmet – Ez a védelem az emberi szervezetben is megmarad sejtszinten!

A flavonoidok élelmiszerekben, természetes étrend-kiegészítőkben történő fogyasztása rizikómentes, de ami még ennél is fontosabb, az hogy betegségmegelőző és egészségmegőrző szerepük vitathatatlan:

 • Támogatják a szív- és érrendszer egészségét.
 • Gyulladáscsökkentő, antivirális, antibakteriális, valamint antiallergén hatásuk feltételezett.
 • Növelik az alapvető C-vitamin felvételét.
 • Immunmoduláns hatásúak.
 • A flavonoidokban gazdag étrend pozitív hatással van a kognitív képességekre, és a mentális frissességre egyaránt.

5. Goji bogyó

A goji, vagy más néven kínai farkasbogyó élettani hatásait a kínai hagyományos gyógyászatban már ősidők óta ismerik. A Távol-Keleten nagy becsben tartott goji gyümölcsvelő kivonata 100%-ban természetes étrend-kiegészítőnek minősül, maximálisan megőrzi a bogyós gyümölcs minden jellegzetességét.

A goji igazi “antioxidáns-bomba” – maradva a hasonló megnevezéseknél, az “immunrendszer-barátja”.

Tudjon meg többet a Goji immunerősítő jelentőségéről >>>

6. Manuka méz

A manuka méz igazi különlegesség a mézek terén – Nem hiába nevezik a “mézek királynőjének”. Nincs még egy hozzá hasonló, koncentrált tápanyagtartalmú, utánozhatatlan antibakteriális hatású mézfajta!

A manuka méz akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazva olyan erős fertőtlenítő, hogy ezen tulajdonságát egy sajátos mutató, az UMF hivatott osztályozni. A különböző manuka mézeknek eltérő UMF-értéke lehet. Gyermekek számára a 12, súlyosabb esetekben a 16-os UMF-értékű manuka méz ajánlott .

KATTINTSON TOVÁBB a részletekért >>>

7. Kolosztrum

A kolosztrum, vagy más néven előtej, a tejelválasztás végterméke, egy sárgás, ragacsos, sűrű állagú anyag.

 • Az újszülött csecsemők szinte tökéletes táplálékának minősül, így már a legfiatalabbaknak is adhatunk a kolosztrum étrend-kiegészítőkből!
 • A kolosztrum lényegében “az anyatej egy komplexebb változata”, már csecsemőkorban támogatja az egészséges bélflóra kialakulását, támogatást biztosít a fejlődésnek induló immunrendszernek.
 • Az előtej maga a “tökéletes immunerő,” az egyetlen olyan természetes anyag, amely képes állandó készültségét biztosítani a szervezet védekező rendszerének.
 • A szarvasmarha kolosztrum immunerősítő jelentőségét a transzfer-faktoroknak (hidrogén-peroxid és az immunoglobulinok) köszönheti.
 • Fogyasztása gyermekkorban maga a tökéletes immunvédelem.

8. Grapefruitmag csepp

A XX. század második felétől ismert gérpfrútmag kivonatok tökéletes baktériumölő és kórokozó ellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

A természetes grapefruitmag cseppek az immunrendszer tehermentesítésében kulcsfontosságú szerepet tölthetnek be.

Bővebben a grapefruitmag fertőtlenítő hatásairól >>>

9. Gránátalmalé

A kultikus gránátalma gyümölcsének leve a jó egészség megőrzésében, az immunrendszer támogatásában egyaránt értékes jelentőséggel bír.

A gyümölcs antioxidánsait, C-vitamin-tartalmát,  valamint egyéb más összetevőit megőrző gyümölcslé betegségmegelőző tulajdonságokkal is bír. Kúraszerű fogyasztása gyerekeknek is ajánlott!

Kattintson a részletekért! >>>

10. Propolisz

A propolisz, vagy méhszurok egy gyantás, ragadós sárgás-barnás anyag, melyet a dolgozó méhek állítanak elő, és a kaptár lyukainak, réseinek a betömködésére használják.

A méhek társadalmát alaposan szemügyre véve, lényegében már meg is fejthetjük, hogy mitől olyan értékes a propolisz!? – A természetben a méhek propolisszal tartják távol a kaptártól a külső mikroorganizmusokat, kórokozókat!

A propolisz kivonatainak köszönhetően az emberi szervezet is kamatoztatni tudja a méhszurok legfőbb pozitív tulajdonságait:

 • Kórokozó- és baktériumellenes hatás,
 • fájdalomcsillapító hatás,
 • gyulladáscsökkentő jellemzők
 • immunerősítés.

A propolisz olyan erős fertőtlenítő hírében áll, hogy 12 év alatti gyermekek számára nem is ajánlott a propoliszos cseppek adagolása! Ezt az életkori határt átlépve a napi 1 vagy 2 alkalommal történő, 15-20 csepp adagolás nevezhető általánosnak.

A propolisz biológiailag aktív összetételű (tartalmaz ferulsavat, vitaminokat, nyomelemeket, zsírsavakat stb.) anyag. Legfontosabb összetevői az antioxidáns és antibakteriális hatásaikról ismert, fentebb is taglalt (bio)flavonoidok.

+1 Omega-3 zsírsav

Az Omega-3 többszörösen telítetlen, a szervezet egészségéhez nélkülözhetetlen, azaz esszenciális zsírsav, melynek pótlása táplálékokkal, étrend-kiegészítőkkel biztosítható! Az Omega-3 zsírsavak csoportját az alfa-linolénsav (LNA), az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) alkotják:

 • Az LNA elsősorban növényi eredetű táplálékokban található (pl.: lenmag- és repceolaj, dió),
 • míg az EPA és DHA bevitelét állati eredetű táplálékokkal (legjobb forrásai a tengeri halak) biztosíthatjuk.

Az Omega-3 zsírsavaknak számtalan pozitív hatása van, melyek tudományosan igazolhatóak:

 • Gyulladáscsökkentő hatásúak,
 • elengedhetetlenek az immunrendszer megfelelő működéséhez,
 • támogatják a szív- és érrendszer egészségét,
 • csak úgy, mint kismamáknál a magzat egészséges fejlődésének ütemét,
 • csecsemőkorban a látás és szellemi fejlődést segítik,
 • véralvadást és a vérrögképződést segítő faktorokat gátolják a szervezetben,
 • továbbá az idegsejtek és agysejtek működését is előnyösen befolyásolják.

Gyermekek számára megközelítőleg 14 éves korig alapvetően fontos az egészség és megfelelő fejlődés érdekében az Omega-3 zsírsavak pótlása. A legújabb kutatások szerin azok a gyermekek, akik hozzájutnak az Omega-3-hoz, jobb feladatmegoldó és koncentrációs képességekkel jellemezhetőek mint társaik.